domingo, 9 de septiembre de 2012

Escalada a Obaga Negra, Via ferrata de Sant Vicenç i escalada a Coll de Nargó

Després d'escalar a Perles, la meva mà encara estava delicadeta per la cremada, però amb les ganes que tenia d'escalar no vaig poder evitar-ho i parlo amb la família, tantejo una mica que volen fer i els dic d'anar a escalar a una zona relativament nova, "l'Obaga Negra", a Oliana, just després de la Paret Bucòlica.

Marxem de casa al matí, ens aturem al Sant Eloi, comprem el dinar, unes pastetes i un café amb llet i carretera i manta. Arribem a l'Obaga Negra, aparquem el cotxe a la carretera antiga del pantà d'Oliana i agafem el camí a peu que és bastant dret, tant que han possat dos cordes per ajudar-nos. El Roc i la Marta com uns campions, camí amunt. Arribem al la zona d'escalada i busquem una bona ombra, trobant-la a la zona de dalt. Ens passem 7 hores escalant, ens passa el temps volant. Fem un total de 8 vies, entre els 6b i el 4c. El Roc puja de primer de cordada tres vies, dos de dificultat 4 i una de grau 5. La Marta una de les vies de 4c la repeteix 5 vegades i després fa super bé la de dificultat 5. La mama, escala les vies de 6b, disfrutant, ja que son molt agraïdes i maques. Cal que sapigueu que l'Obaga Negra té una cotació bastant agraïda, vol dir que els 6b son facilets en comparació a altres llocs. Amb això vull dir que és un sector per fer-vos pujar l'ego, però atenció al canviar de zona.
El Roc i la Marta fent maniobres de cordes

Arribem al cotxe que ja comença a fosquejar, contents però cansats. Parem al Mc Donalds de Sant Julià, un àpat típic i a casa, dutxeta i al llit.

A l'endemà decidim fer una competició per equips, El Roc i el Manel, contra l'Anna i la Marta. En que consisteix? Doncs a veure qui arriba abans al Castell de Sant Vicenç d'Enclar. El Roc i jo pujant per la via ferrata i les nenes pujant pel camí. Qui va guanyar?, doncs elles i per un marge d'uns 25'. Bueno no passa res perque tot queda en família. El roc va pujar la via ferrata molt bé, amb seguretat i confiança.

A dalt ens fem les fotografies de rigor i després decidim baixar seguint el riu d'Enclar. Un camí molt maco cobert de vegetació i passant per unes cascades i unes basses d'aigua espectacular. Tant espectaculars que decidim banyar-nos en una de les més maques. Després ja ben fresquets, baixem fins a Santa Coloma, passem pel casc antic, visitem l'englesia de Santa Coloma i tornem a buscar el cotxe. Total una excursió molt amena, entretinguda i fàcil, que us aconsellem de fer.

A la tarda voliem anar a escalar a Sant Antoni, però la pluja ens ho va impedir. No passa rés vam estar veient videos de quan el Roc i la Marta eren molt petits i ens vam fer un bon fart de riure.

Avui ens hem llevat a les 8 del matí, i em anat directament a escalar a Coll de Nargó. en arribar al Poble tal i com és tradició, parem al Bar Tahussà i ens fem un bon esmorzar. Carregats de forçes anem a escalar al Sector de Coll Piquer. Fem tres vies, però fa molta calor, pel que decidim canviar de sector.

Anem a la cara nord de Coll Piquer, sector del darrera i fem tres vies més. La veritat és que a la cara nord s'estava molt bé, fresquets, ja que estàvem a l'ombra.

Els dits ja ens diuen prou i ademés l'Anna amb raó diu de marxar a temps per poder fer la compra i preparar-ho tot perqué demà comença l'escola. Els nens contents quan no estan al cole i contents perqué demà van a l'escola. Total, sempre contents; en definitiva és del que es tracta.

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario