viernes, 24 de agosto de 2012

Escalada via directa a l'esperó Nord Oest del Pic de Ribuls 225 metres MD V+ obligat

Escalada via directa a l'esperó Nord Oest del Pic de Ribuls 225 metres MD V+ obligat


Amb l'Anna decidim fer una escalada al pic de Ribuls. Ella em demana que no sigui molt dura i li explico una mica l'aproximació a la via (1hora i mitja) la dificultat de l'escalada (V+ obligat) el material necessari (friends i tascons) i la durada en fer la via (4 hores) i finalment la tornada fins al cotxe (1hora i mitja). Ella em diu; doncs anem però tinc que estar a les sis de la tarda a Andorra que tinc que assajar.

Ens llevem a les set del matí, esmorzem i marxem cap a Pessons. Parem a Canillo fem un café amb llet i un croissant, llegim ràpidament el diari i apa a Pessons.

Deixem el cotxe a l'aparcament del Grau Roig, fem les últimes verificacions de material i agafem el camí. Després d'una hora i mitja ja estem a peu de via i ens adonem que fa fred.

Ens preparem i començo a escalar. Els dos primers llargs son esplèndids amb una fissura espectacular en 6a que es deixa equipar perfectament. L'Anna comença a pujar i quan arriba a la reunicó està una mica espantada, ja que no havia fet mai una via d'¡aquestes característiques però després fins al final disfruta molt.
La via continua per tot l'esperò, es molt evident i la línia és lògica. Finalment després dee 8 llargs arribem al Pic i fem la baixada a peu fins al coll. Per cert la baixada a peu considero que es molt perillosa i és millor fer un ràppel.


Arribem al coll, comentem la via, dinem un petit entrepà i comencem a baixar fins al cotxe.

És una via que la recomanem a tots/es escaladors que no els hi fa rés fer llargues aproximacions.

No hay comentarios:

Publicar un comentario